Friday, 8 November 2013

Baiti Jannati ~ Part 2 - House Renovation

Assalamualaikum.

Hi,

Sblm nk citer pasal renovation progress ni, aku nk cter pasal grill dl.
Kontraktor yg xjd nak buat grill rumah aku sblm ni dh byr duit kami.
Ahamdulillah dia mmg seorang yg menepati janji.
Masih lg mencari kontaraktor br. Sbnrnya ada citer baru disebalik grill ni.
Tgu next entry about grill.

Jom kembali pd topik asal.
Renovation in progress about 30%.
Byk btl dugaan sblm nak start reno ni.
Kami jumpa dlm 2, 3 org kontraktor sblm deal nk buat dgn kontraktor ni.
Mcm2 quotation yg kami dpt with different amount...nangesss tgok rege yg each con bg.
Kontraktor indon pn ada jgk, hga xyah ckpla mmg mahal n xtulis pape pn ikut main ingat dlm kpala je...mmg awal2 dh reject.
Kami x berani nk ambik risiko, disebabkn rumah kami dilindungi insurans.

Kontraktor yg kami hired ni kbtln kwn my hubby ms study dl yg kenalkn.
So deal nk jumpa dgn kontraktor tu last 2 weeks n diskas itu ini.
Dan kami bseteju utk ambik diaorg. Sgt proper kerja kontraktor ni sbb siap ada agreement gitu. Hi3...tp kami xdelah bulat2 nk sign kontrak tu.
So hubby bg kt kwn lawyer dia pulak utk review. Lps lawyer dh review.
Aku pn guna jg experience keje aku skrg ni dlm contracting ni utk ubah and tambah clause yg aku rs fair for both side. Maka terhasilah...


Ini pula gambar lawatan hari ke-2 kami ke tapak projek. Owh sebelum aku nk tunjuk dl gambar before reno and progress update. Jom layan.

Before...





Progress update....






Aku akan update about contractor details, after this project complete and if aku satisfied with their worked, I'll recommend to uols yg msh lg tercari2 kontraktor yg sesuai k. InsyaAllah.

Notatanganku;
Sila tinggalkan jejak kamu2 disini, jejak yg terpilih akan dpt gift from Fatihah Tuppermall. Mekaceh kepada yg sudi baca blog aku ni.

Sampai jumpa lagi di next entry.




No comments: