Friday, 22 November 2013

Baiti Jannati ~ Renovation update

Assalamualaikum.

Hi all,

This is actually last week punya progress, tapi disebabkan ketidakcukupan masa untuk update the progress so i publish this week k.

Jom layan gmbr dl k.















Last week sampai kt rumah untuk tgok progress rumah dan byr duit security.
Kami berdua agak terkejut bila tengok progrees rumah kami.
Sangat laju kontraktor tu buat dan puas hati dengan kerja2 diaorg ni.
Kerja2 wiring masih dalam process.
Dalam pada kami dok tgok rumah kami, smpai lori yg penuh dgn plaster silling.
Hopefully cepatlah kerja2 ni siap, tak sabar dah rasanya nak dok kat rumah sendiri.
dan...
yang plg penting tak larat dah nak byr dua rumah sekaligus.
Lps tu kami terus ke Puchong utk shopping kipas dan lampu pula, ajak kontraktor ikut sekali,
elok bertanya pd yg pakar berkenaan hal2 lampu dan kipas ni.

Tunggu update yg seterusnya drp kami bkenaan lampu dan kipas k.

Sampai jumpa lagi.


UPDATE ON 06/07/2015

Sangat kecewa dengan ini kontraktor.
Niat untuk support sesama kita, tapi sebaliknya pulak diaorg buat kat kami.


KAF ENGINEERING (SA0188391-A)
Saujana Impian,43000 Kajang. Selangor

NOT RECOMMENDED!!!!









Thursday, 14 November 2013

Baiti Jannati ~ Renovation progrees update

Assalamualaikum.

Hi all,

Herewith renovation progress update.
Our contractor do their job well as far as I see.
Working progress is very fast.
Lets see progress update from some pic taken by my hubby ',)











Setakat ini sajalah update untuk kali ini. Sampai bertemu lg daa.

Nota tanganummi :
Sekarang ni tgh mencari hood dan hob yang sesuai untuk dapur kecik saya. Anyone who can help me...tqvm ',)


Friday, 8 November 2013

Baiti Jannati ~ Part 2 - House Renovation

Assalamualaikum.

Hi,

Sblm nk citer pasal renovation progress ni, aku nk cter pasal grill dl.
Kontraktor yg xjd nak buat grill rumah aku sblm ni dh byr duit kami.
Ahamdulillah dia mmg seorang yg menepati janji.
Masih lg mencari kontaraktor br. Sbnrnya ada citer baru disebalik grill ni.
Tgu next entry about grill.

Jom kembali pd topik asal.
Renovation in progress about 30%.
Byk btl dugaan sblm nak start reno ni.
Kami jumpa dlm 2, 3 org kontraktor sblm deal nk buat dgn kontraktor ni.
Mcm2 quotation yg kami dpt with different amount...nangesss tgok rege yg each con bg.
Kontraktor indon pn ada jgk, hga xyah ckpla mmg mahal n xtulis pape pn ikut main ingat dlm kpala je...mmg awal2 dh reject.
Kami x berani nk ambik risiko, disebabkn rumah kami dilindungi insurans.

Kontraktor yg kami hired ni kbtln kwn my hubby ms study dl yg kenalkn.
So deal nk jumpa dgn kontraktor tu last 2 weeks n diskas itu ini.
Dan kami bseteju utk ambik diaorg. Sgt proper kerja kontraktor ni sbb siap ada agreement gitu. Hi3...tp kami xdelah bulat2 nk sign kontrak tu.
So hubby bg kt kwn lawyer dia pulak utk review. Lps lawyer dh review.
Aku pn guna jg experience keje aku skrg ni dlm contracting ni utk ubah and tambah clause yg aku rs fair for both side. Maka terhasilah...


Ini pula gambar lawatan hari ke-2 kami ke tapak projek. Owh sebelum aku nk tunjuk dl gambar before reno and progress update. Jom layan.

Before...





Progress update....






Aku akan update about contractor details, after this project complete and if aku satisfied with their worked, I'll recommend to uols yg msh lg tercari2 kontraktor yg sesuai k. InsyaAllah.

Notatanganku;
Sila tinggalkan jejak kamu2 disini, jejak yg terpilih akan dpt gift from Fatihah Tuppermall. Mekaceh kepada yg sudi baca blog aku ni.

Sampai jumpa lagi di next entry.




Wednesday, 6 November 2013

Tupperware kempen Nov - Dec

Assalamualaikum.

Hi all,

Jom layan dl gambar Nov - Dec campaign. Sgt cantik untuk dimiliki.
















Kepada sesiapa yang berminat jgn malu jgn segan untuk order ya email sy di fatihahct@gmail.com atau ke Fatihah Tuppermall . Diskaun akan diberikan kpd yg follow blog ini dan hadiah untuk pbelian Rm150 ke atas. Kepada yg berminat untuk buat side income juga dialu-alukan.

Terima kasih.