Saturday, 19 October 2013

Baiti Jannati ~ Part 1- grill oh grill

Assalamualaikum

Perkara pertama kami buat after dpt kunci adalah survey tmpt utk tempahan grill. Kamu searching kontraktor yg boleh bg harga murah and hasil kerja yg bagus.

Dalam dok mencari jumpa 1 kontraktor ni kt blog mn ntah lupa. Hasil kerja sgt memuaskan dan harga pn ok, spt yg direcommend dlm blog tu la.

Ada la beberapa lg yg kami jmpa, tp kami decide tuk deal dgn kontraktor tu.

Dah jump n ambik ukuran, apa yg kami tuk dia buat adala grill, pagar baby and penyidai baju. Hga yg diberi adala Rm10 sekaki. Murah ke, sy xpasti.

Janji tuk psg akhir bulan 9,  lps raya la tu. Kami byr 50% deposit.

Hampir phujung bln 9 kami call utk update, ktnya xsempat nk siapkn. Dia mtak awal bln 10. Kami ok je.

Then awal bln 10 kami call lg. Sadly, katanya xdpt buat sbb pekerja lari. Apa yg buat sy terkilan kontraktor tu langsung xcall kami untuk update.

Kami call lg sekali bg tempoh, sbb ktnya dh beli sume brg. Sblm raya hubby call dia and dia kt conpem x dpt buat. So kami decide tukmintak kembali wang deposit drp kontraktor tersebut. Dia mintak tempoh sampai hujung bulan untuk pulangkan deposit kami.

Sehingga hujung bulan sekirnya deposit tidak dipulangkan, nama company tersebut akan dipublish disini dan tindakan selanjutnya akan diambil.

~~ Aku n hubby tgh pening nk carik kontraktor br. Ada sesape boleh bantu, sila tinggalkan komen anda or email sy melalui fatihahct@gmail.com. terima kasih ;)

1 comment:

kinna said...

dah dpt kontractor baru ke? rumah kat mana ekceli? saya pun baru pasang grill. minta kwn yg buatkan (dia pny bisnes). boleh contact dia fify @ arief engineering works, bbb