Saturday, 19 October 2013

Baiti Jannati ~ Part 1- grill oh grill

Assalamualaikum

Perkara pertama kami buat after dpt kunci adalah survey tmpt utk tempahan grill. Kamu searching kontraktor yg boleh bg harga murah and hasil kerja yg bagus.

Dalam dok mencari jumpa 1 kontraktor ni kt blog mn ntah lupa. Hasil kerja sgt memuaskan dan harga pn ok, spt yg direcommend dlm blog tu la.

Ada la beberapa lg yg kami jmpa, tp kami decide tuk deal dgn kontraktor tu.

Dah jump n ambik ukuran, apa yg kami tuk dia buat adala grill, pagar baby and penyidai baju. Hga yg diberi adala Rm10 sekaki. Murah ke, sy xpasti.

Janji tuk psg akhir bulan 9,  lps raya la tu. Kami byr 50% deposit.

Hampir phujung bln 9 kami call utk update, ktnya xsempat nk siapkn. Dia mtak awal bln 10. Kami ok je.

Then awal bln 10 kami call lg. Sadly, katanya xdpt buat sbb pekerja lari. Apa yg buat sy terkilan kontraktor tu langsung xcall kami untuk update.

Kami call lg sekali bg tempoh, sbb ktnya dh beli sume brg. Sblm raya hubby call dia and dia kt conpem x dpt buat. So kami decide tukmintak kembali wang deposit drp kontraktor tersebut. Dia mintak tempoh sampai hujung bulan untuk pulangkan deposit kami.

Sehingga hujung bulan sekirnya deposit tidak dipulangkan, nama company tersebut akan dipublish disini dan tindakan selanjutnya akan diambil.

~~ Aku n hubby tgh pening nk carik kontraktor br. Ada sesape boleh bantu, sila tinggalkan komen anda or email sy melalui fatihahct@gmail.com. terima kasih ;)

Wednesday, 16 October 2013

Selamat hari raya Aidiladha

Assalamualaikum.

Alhamdulillah safely arrive from trg wif luv. Selepas 4 thn xblk raya hj, akhirnya dpt jgk aku pulang ke kampung untuk sambut hari raya Aidiladha. Sgt2 bersyukur dan hepi dpt blk ke kg halaman walaupun thn ni xbuat qurban. My mom xberapa sihat, doakan my mom cepat sembuh ya semua...Amin.

Seronok tgok gelagat my son yg sgt2 behave dgn sume org.

Selamat hari raya Aidiladha semua.

My sons with his cousin rania.



Semoga anak ummi menjadi menjadi anak yg soleh, yakni cemerlang dunia dan akhirat.. Amin Ya Rabbal Alamin.



Thursday, 3 October 2013

2nd Anniversary

Assalamualaikum.

Walaupun dah lama berlalu, tp nk bercerita dan bkongsi jugak dgn korang semua, mnla tahu korang nakkan kelainan untuk surprisekan insan tersayang.

Jom layan ckit citer aku tentang 2nd anniversary iols ni. 2nd je pn nk kecoh AAK.

Tgh2 mlm wassap owner Flora Cafe kt Amp walk utk reservation tmpt. Dlm wassap tu req nk thari...thari tau bkn mlm, sbb nk mkn thari. Tp owner tu ckp thari tu ada group event, so xbleh nk reserve tmpt bhgian dlm, takut xde privacy katanya.

So deal pya deal, decide amek ptg session, request tuk table n kek ala2 candle light dinner...he3. Mknan aku xjd nk order set sbb dah ptg, decide mkn yg ala cart je. Kononnya nk surprisekan my hubby, tp bila bgth kt dia ajak nk g amp walk ptg esok, dia dh dpt bc apa yg bmaik kt kpala otak wife dia ni....hurm ~~~

Korang kalu nk dtg tuk celebrate birthday or pape, xsempat nk carik kek...xpe jgn risau sbb restoran ni bhadapan secret recipe bolehla beli kt ctu je.

Pjg lebar bcerita, jom lyn gmbr pula ya ~@,

Salah eja nama n 2nd...dimaafkn la.









Review aku mengenai restraunt ni,
Makanan ~ biasa2 sahaja
Aku order spagetti tomyam yg kena dgn selera aku tp over spicy, itu sbb aku yg mintak...so lenkalu  kalau nk order baik yg xpedas. Husband order asam pedas, x kena dgn selera dia...he3.

Minuman ~ Sirap selasih dan asam boi yg sedap

Hiasan ~ Mmg menepati piawaian aku dan suami, SANGAT CANTIK !!!!

Servis ~ Walaupun x berapa rmai masa tu, makanan my hubby lmbt smpai ~@,

Harga ~ Reasonable.

Kalau korang berminat utk ke sini boleh la amek add ni ya ~~~

Flora Kafe Amp Walk
Ground Floor
The Ampwalk KL
0173024112 (Mel)

He3...aku bkn ada sbrg share or kpentingan pn dgn restoran ni...sharing is caring kn.

Sampai jumpa lagi ya!



Wednesday, 2 October 2013

Tupperware ~ kempen Oct

Assalamualaikum.

Banyak yang menarik dan cantik2 dalam kempen October ni. Jemput tengok ya kawan2. 

1

2

3


4

5

Kepada yg berminat sila email ya fatihahct@gmail.com





I'm back

Assalamualaikum.

Hai,
Kembali bersiaran langsung kt blog ni. In sha Allah akan kembali aktif dalam dunia blogging ni.

Sebelum ni bkn aku nak stop terus tapi berehat seketika atas urusan2 tertentu.

In sha Allah aku akan menulis mengenai pengalaman as a women, wife and mother.

Selain daripada itu aku akan berkongsi pengalaman mengenai our baiti jannati dan juga akan berkongsi minat aku terhadap barangan Tupperware. Starting from hobby its give me idea untuk aku melibatkan diri dalam online shop. Harga tupperware yg aku sgt berpatutan dan mampu milik.

Kepada yg berminat yg berminat jgn segan silu utk bertanya dan mengorder.

Sebarang order bolehla dibuat melalui fatihahct@gmail.com

Sampai jumpa lagi ;)