Friday, 22 November 2013

Baiti Jannati ~ Renovation update

Assalamualaikum.

Hi all,

This is actually last week punya progress, tapi disebabkan ketidakcukupan masa untuk update the progress so i publish this week k.

Jom layan gmbr dl k.















Last week sampai kt rumah untuk tgok progress rumah dan byr duit security.
Kami berdua agak terkejut bila tengok progrees rumah kami.
Sangat laju kontraktor tu buat dan puas hati dengan kerja2 diaorg ni.
Kerja2 wiring masih dalam process.
Dalam pada kami dok tgok rumah kami, smpai lori yg penuh dgn plaster silling.
Hopefully cepatlah kerja2 ni siap, tak sabar dah rasanya nak dok kat rumah sendiri.
dan...
yang plg penting tak larat dah nak byr dua rumah sekaligus.
Lps tu kami terus ke Puchong utk shopping kipas dan lampu pula, ajak kontraktor ikut sekali,
elok bertanya pd yg pakar berkenaan hal2 lampu dan kipas ni.

Tunggu update yg seterusnya drp kami bkenaan lampu dan kipas k.

Sampai jumpa lagi.


UPDATE ON 06/07/2015

Sangat kecewa dengan ini kontraktor.
Niat untuk support sesama kita, tapi sebaliknya pulak diaorg buat kat kami.


KAF ENGINEERING (SA0188391-A)
Saujana Impian,43000 Kajang. Selangor

NOT RECOMMENDED!!!!









Thursday, 14 November 2013

Baiti Jannati ~ Renovation progrees update

Assalamualaikum.

Hi all,

Herewith renovation progress update.
Our contractor do their job well as far as I see.
Working progress is very fast.
Lets see progress update from some pic taken by my hubby ',)











Setakat ini sajalah update untuk kali ini. Sampai bertemu lg daa.

Nota tanganummi :
Sekarang ni tgh mencari hood dan hob yang sesuai untuk dapur kecik saya. Anyone who can help me...tqvm ',)


Friday, 8 November 2013

Baiti Jannati ~ Part 2 - House Renovation

Assalamualaikum.

Hi,

Sblm nk citer pasal renovation progress ni, aku nk cter pasal grill dl.
Kontraktor yg xjd nak buat grill rumah aku sblm ni dh byr duit kami.
Ahamdulillah dia mmg seorang yg menepati janji.
Masih lg mencari kontaraktor br. Sbnrnya ada citer baru disebalik grill ni.
Tgu next entry about grill.

Jom kembali pd topik asal.
Renovation in progress about 30%.
Byk btl dugaan sblm nak start reno ni.
Kami jumpa dlm 2, 3 org kontraktor sblm deal nk buat dgn kontraktor ni.
Mcm2 quotation yg kami dpt with different amount...nangesss tgok rege yg each con bg.
Kontraktor indon pn ada jgk, hga xyah ckpla mmg mahal n xtulis pape pn ikut main ingat dlm kpala je...mmg awal2 dh reject.
Kami x berani nk ambik risiko, disebabkn rumah kami dilindungi insurans.

Kontraktor yg kami hired ni kbtln kwn my hubby ms study dl yg kenalkn.
So deal nk jumpa dgn kontraktor tu last 2 weeks n diskas itu ini.
Dan kami bseteju utk ambik diaorg. Sgt proper kerja kontraktor ni sbb siap ada agreement gitu. Hi3...tp kami xdelah bulat2 nk sign kontrak tu.
So hubby bg kt kwn lawyer dia pulak utk review. Lps lawyer dh review.
Aku pn guna jg experience keje aku skrg ni dlm contracting ni utk ubah and tambah clause yg aku rs fair for both side. Maka terhasilah...


Ini pula gambar lawatan hari ke-2 kami ke tapak projek. Owh sebelum aku nk tunjuk dl gambar before reno and progress update. Jom layan.

Before...





Progress update....






Aku akan update about contractor details, after this project complete and if aku satisfied with their worked, I'll recommend to uols yg msh lg tercari2 kontraktor yg sesuai k. InsyaAllah.

Notatanganku;
Sila tinggalkan jejak kamu2 disini, jejak yg terpilih akan dpt gift from Fatihah Tuppermall. Mekaceh kepada yg sudi baca blog aku ni.

Sampai jumpa lagi di next entry.




Wednesday, 6 November 2013

Tupperware kempen Nov - Dec

Assalamualaikum.

Hi all,

Jom layan dl gambar Nov - Dec campaign. Sgt cantik untuk dimiliki.
















Kepada sesiapa yang berminat jgn malu jgn segan untuk order ya email sy di fatihahct@gmail.com atau ke Fatihah Tuppermall . Diskaun akan diberikan kpd yg follow blog ini dan hadiah untuk pbelian Rm150 ke atas. Kepada yg berminat untuk buat side income juga dialu-alukan.

Terima kasih.

Saturday, 19 October 2013

Baiti Jannati ~ Part 1- grill oh grill

Assalamualaikum

Perkara pertama kami buat after dpt kunci adalah survey tmpt utk tempahan grill. Kamu searching kontraktor yg boleh bg harga murah and hasil kerja yg bagus.

Dalam dok mencari jumpa 1 kontraktor ni kt blog mn ntah lupa. Hasil kerja sgt memuaskan dan harga pn ok, spt yg direcommend dlm blog tu la.

Ada la beberapa lg yg kami jmpa, tp kami decide tuk deal dgn kontraktor tu.

Dah jump n ambik ukuran, apa yg kami tuk dia buat adala grill, pagar baby and penyidai baju. Hga yg diberi adala Rm10 sekaki. Murah ke, sy xpasti.

Janji tuk psg akhir bulan 9,  lps raya la tu. Kami byr 50% deposit.

Hampir phujung bln 9 kami call utk update, ktnya xsempat nk siapkn. Dia mtak awal bln 10. Kami ok je.

Then awal bln 10 kami call lg. Sadly, katanya xdpt buat sbb pekerja lari. Apa yg buat sy terkilan kontraktor tu langsung xcall kami untuk update.

Kami call lg sekali bg tempoh, sbb ktnya dh beli sume brg. Sblm raya hubby call dia and dia kt conpem x dpt buat. So kami decide tukmintak kembali wang deposit drp kontraktor tersebut. Dia mintak tempoh sampai hujung bulan untuk pulangkan deposit kami.

Sehingga hujung bulan sekirnya deposit tidak dipulangkan, nama company tersebut akan dipublish disini dan tindakan selanjutnya akan diambil.

~~ Aku n hubby tgh pening nk carik kontraktor br. Ada sesape boleh bantu, sila tinggalkan komen anda or email sy melalui fatihahct@gmail.com. terima kasih ;)

Wednesday, 16 October 2013

Selamat hari raya Aidiladha

Assalamualaikum.

Alhamdulillah safely arrive from trg wif luv. Selepas 4 thn xblk raya hj, akhirnya dpt jgk aku pulang ke kampung untuk sambut hari raya Aidiladha. Sgt2 bersyukur dan hepi dpt blk ke kg halaman walaupun thn ni xbuat qurban. My mom xberapa sihat, doakan my mom cepat sembuh ya semua...Amin.

Seronok tgok gelagat my son yg sgt2 behave dgn sume org.

Selamat hari raya Aidiladha semua.

My sons with his cousin rania.



Semoga anak ummi menjadi menjadi anak yg soleh, yakni cemerlang dunia dan akhirat.. Amin Ya Rabbal Alamin.



Thursday, 3 October 2013

2nd Anniversary

Assalamualaikum.

Walaupun dah lama berlalu, tp nk bercerita dan bkongsi jugak dgn korang semua, mnla tahu korang nakkan kelainan untuk surprisekan insan tersayang.

Jom layan ckit citer aku tentang 2nd anniversary iols ni. 2nd je pn nk kecoh AAK.

Tgh2 mlm wassap owner Flora Cafe kt Amp walk utk reservation tmpt. Dlm wassap tu req nk thari...thari tau bkn mlm, sbb nk mkn thari. Tp owner tu ckp thari tu ada group event, so xbleh nk reserve tmpt bhgian dlm, takut xde privacy katanya.

So deal pya deal, decide amek ptg session, request tuk table n kek ala2 candle light dinner...he3. Mknan aku xjd nk order set sbb dah ptg, decide mkn yg ala cart je. Kononnya nk surprisekan my hubby, tp bila bgth kt dia ajak nk g amp walk ptg esok, dia dh dpt bc apa yg bmaik kt kpala otak wife dia ni....hurm ~~~

Korang kalu nk dtg tuk celebrate birthday or pape, xsempat nk carik kek...xpe jgn risau sbb restoran ni bhadapan secret recipe bolehla beli kt ctu je.

Pjg lebar bcerita, jom lyn gmbr pula ya ~@,

Salah eja nama n 2nd...dimaafkn la.









Review aku mengenai restraunt ni,
Makanan ~ biasa2 sahaja
Aku order spagetti tomyam yg kena dgn selera aku tp over spicy, itu sbb aku yg mintak...so lenkalu  kalau nk order baik yg xpedas. Husband order asam pedas, x kena dgn selera dia...he3.

Minuman ~ Sirap selasih dan asam boi yg sedap

Hiasan ~ Mmg menepati piawaian aku dan suami, SANGAT CANTIK !!!!

Servis ~ Walaupun x berapa rmai masa tu, makanan my hubby lmbt smpai ~@,

Harga ~ Reasonable.

Kalau korang berminat utk ke sini boleh la amek add ni ya ~~~

Flora Kafe Amp Walk
Ground Floor
The Ampwalk KL
0173024112 (Mel)

He3...aku bkn ada sbrg share or kpentingan pn dgn restoran ni...sharing is caring kn.

Sampai jumpa lagi ya!