Friday, 24 February 2012

Cabaran baru bakal bermula

Assalamualaikum.


Hye all,


ehsan pakcik google


  1. Evironment keje baru ...pernah 2 3 kali pegi, tp utk attend meeting je la, sunyi sepi je...hu3
  2. Task keje baru ...totally different dgn keje skrg, sgt2 mencabar minda dan emosi (yo yo o je).
  3. Tanggungjawab baru ...bbeza dgn post sy yg sblm neh. bak kata abang, lps ni syg kena berdikari dan xleh bgantung pad abang lg. Abang tahu syg bleh buat yg tbaik. Thanks abg, Abang la kekuatan sayang. Luv U...muahs2. 
  4. Bos baru (wanita)...yg ni aku plg takut (Ya Allah kurniakanlah hambamu ini seorang ketua yang baik hati, bertimbangrasa serta pemurah, Amin Ya Rabbal Al Amin)
  5. Offismate baru ...2 3 org je yg sy kenal, yg lain lum kenal lg. siyes wisau :)
  6. Ni yang saya plg suka...Tempat makan baru (mkn je ko pk eh dush! dush!)


Ada x sesape penah keje dgn bos wanita, jom share?

SS: Semoga dipermudahkan segala urusan  serta diberkati. Amin Ya Rabbal Alamin.

Wednesday, 22 February 2012

Email Ettique

Assalamualaikum.

Hye All,

Dah lama sya tak update blog neh dgn cter2 menarik kan...eh sblm ni cter sy menarik ke?...dush! dush!
Byk nk post pasal jln2 ke terngganu dan melaka...tp siyes tak berkesempatan...bz dgn keje harian kt ofis...kononla kan
Blog pn dah bersawan bersawang...
Saya nk share pasal e-mail ettique...sesuatu yg agak menarik utk dikongsi, bg mereka2 yg suka buat karangan yg pjg2 kt dlm email...entah ada org baca ke tidak! (sila baca ikut cara zizan k)...



Orang yang suka tulis email panjang2 ni mungkin dia pernah dapat A dalam karang BM/ BI kat sekolah dulu kot, sbb tu dia praktikkan kat dalam email.
Mmg bagus tulis pjg2...kalu ada isi xpela... tp isi penting scoet je...
Cukupla tulis sekadar untuk difahami oleh semua orang dan kalau nk tulis panjang lebar mungkin bleh tulis dalam laporan atau attachment...betul x?....kalau tak setuju sila angkat tangan comment k.

Thanks for reading.

Friday, 17 February 2012

8 Ganjaran Buat Isteri Yang Solehah

8 Ganjaran Buat Isteri Yang Solehah


1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.


2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”


3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.


4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.


5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.


6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.


7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)


8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.


Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"...


(Hadis riwayat Anas Bin Malik)


feedback dari Abang kat dalam fb: