Sunday, 29 January 2012

Egg Bennedict

Assalamualaikum.

Hye All,

Sarapan apa pg neh?...
Smlm pg carrefour carik bekas kecik tuk bakar roti...
jumpa yg jenis pkai buang...rembatla 3...
Nk watpe dgn bekas tu?...
Saya teringin nk makan egg benedict tuk sarapan pg...buhsan gak dok layan roti dgn kaya dan naturel je kan...
ini resepi egg beneddict tuk 2 org...

Bahan-bahan;

2 kpg roti
2 biji telur
Black paper
sedikit garam
butter or majerin (saya guna naturel)


Cara-cara

1. Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
2. Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
3. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
4. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.


Jom kita lihat hasilnya

-



-



-


-

;) taraa!





ss: Selamat mencuba!....korang plak mkn pe pg neh?

3 comments:

Prettywrite said...

adoi ini yang syahdu tengok telur mcm tu..tak pasal cari jugak bekas tu karang..haha..eh tak ada oven cancel lah..hhehe..yana biasa buat roti bantal tu makan dengan telur halfboil letak black pepper n kicap sikit..cicah2..hehe

SSfatihah said...

resepi plg senang dlm dunia...hubby sy kata x efektif bakar 2 ketul je n masuk oven...nk bakar byk2 nti xabis plak kn mbazir namanya...nti kumpul duit duit nuffnang byk2 beli oven k...;)

Prettywrite said...

ahah itulah duit nuffnang baru 28 hengget..entah bila dapat bli oven tah..hihihi..

update yang update!!;)