Tuesday, 13 September 2011

Sharing is Caring: Petua Untuk Mengandung

Assalamualaikum,

Hye peeps.
Jln2 kt blog neh dan sgt bminat dgn petua yg diberikan, so nk share la dgn sume. Petua yg diberikan sgt berguna bg dr saya la kan. Bg sesetengah org mungkin terlalu awal utk sume ni, but for me xsalahkn utk kita mencuba dan berusaha dari awal, its up to u all k.

Kepada anda yang ingin mengandung dan mendapatkan anak, saya sarankan agar anda mengamalkan nasihat berikut: Elakkan:

· Minum coca cola, pepsi cola, minuman bergas
· Makan junk food
· Segala jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah seperti jeruk mangga dan ceremai
· Makan makanan fast food seperti KFC, Mc Donald dan piza
· Makan burger dan nugget
· Makan jambu batu

Suami pula dikehendaki meminum susu kambing/susu lembu tepung fullcream atau susu segar. Kalau merokok perlu berhentikan tabiaat ini. Si isteri juga kena minum susu lembu sama ada dalam bentuk tepung fullcream atau susu segar.
Dan adalah sangat digalakkan agar anda dapat mengamalkan amalan seperti tertulis dibawah ;

Banyakkan menyebut nama ALLAH (al-Musowwir).





ss: Sama2la kita berusaha dan terus berusaha di samping memohon doa kepada Allah s.w.t agar sentiasa dimurahkan rezeki dgn dikurniakan anak yang soleh dan solehah dgn izin-NYA ...Amin Ya Rabbal Alamin.

1 comment:

Jari Pun Berkata said...

Miowww..miowww.. nk baby jugak..leh amalkn dr skrg ke? tp part junk food tu..ouch!