Thursday, 25 August 2011

Kisahku bukan kisahmu: Raya, Kahwin, Kampung dan Duit Raya

Ho ho... Balik kampung....Ho ho... Balik kampung...Hati girang...

saya, ila dan adiknya

Da tngiang2 kat telinga lagu neh..mode raya da semakin bkobar2 neh...x sabar nak balik kg neh...ptg ni je pn hikhikhik
Cam sedey plak rase...blk kg sorang2 tanpa Mr.S...hu3 ngade plak kn...bak kata Mr.S kalu ada kt dpn mata nk bgaduh je bler dok jauh conpem syg rindu kt abang, hari2 syg akan cal abg...dalam hati mmg stuju sgt2 (dlm hati hoccay) kalu stuju kt dpn Mr.S ko nk kena gelak???sanggup??? hikhikhik...tp saya rase abg pn akan rindu kat sya gakla, conpem!!! kn kn...jgn nakal2 tau bang...

Hari ni last day aku kt umah sewa saya setelah hampir 3 thn saya dok situ...sedey???...erm xla sgt...he3...hepi adala sbb pahni InsyaAllah dpt dok umah sewa sdiri bsama soulmate plak...sila jgn buli saya ya abang hikhikhik...

Thn ni saya x bagi duit raya kt sape2 pn...maafkn saya ya sume sbb tpaksa cut bajet tuk duit raya atas nasihat menteri kewangan thailand...skrg ni bdk2 kecik da pdai demand xnk ckit2, kalu rm1 tu jeling je...so utk elakkan ramai kanak2 mjadi juling, duit raya utk tahun ni mmg langsung xde...hikhikhik...tahun depan InsyaAllah...
Tapi...
Tahun ni saya berharap sgt2 dgn harapan dpt duit raya dari bakal suami saya (pah raya InsyaAllah btukar status kpd suami plak Amin)...boleh ya bang, hik2.



Kisah Rm1 dan RM50...jom layannnn

Duit RM1 telah bertemu dengan RM50..

 RM1 : " Oit,lama tak nampak, mana ko pergi?"
RM50 : " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, Naik STAR Cruise,
gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, M'sian Idol..tempat2
cam tuh lah.
EH!!!, ko camner lak?"
RM1 menjawab perlahan sambil menundukkan kepala,
"Biasa lah, balik-balik tempat sama, surau, masjid, surau."






p/s: bilakah kali terakhir kita bersedekah kat masjid?
tepuk dada..tanya iman…renung2kn.


1 comment:

Jari Pun Berkata said...

huh, pedas soalan tuh! tak baik tau!!