Thursday, 11 August 2011

JJBP

Jalan2 Bukak Puasa

1st day Ramadhan - Bukak pose kat umah je dgn kawan2.

2nd day Ramadhan

Bukak pose kat Restoran Anis gulai kawah bersama tunang tercinta.
Makanan kat situ maskan ala kg, menu boleh tahan byk jgkla kene dgn selera tekak saya & Mr. S.
Harga makanan kat cni agak mahal ckit berbanding sblm ni...(adakah sbb kdai ni da masuk JJCM). Tp mkanan tetap best n kena dgn selera aku.
Saya bg rating 

3rd & 4th day Ramadhan - Bukak pose kat umah je dgn kawan2.
5th day Ramadhan

Bukak pose kat Restoran Kunang-kunang bersama tunang tercinta n colleagues...dgn harapan dpt tgok kunang2, tp haram xde...he3 ;p
Makanan kat sini ala buffet menu ala kg jgk, menu x byk sgt dan biasa2 saja.
Harga makanan kat cni ala buffet RM25 satu kepala...Mr. S yg belanja...
sayang sgt kt Mr. S...

Ni bintang yg saya bg



pic ehsan dari pakcik google (bila da jumpa makanan lupa plak nk snap pic)

6th day Ramadhan 
Bukak pose kat House of Nasi Kerabu bersama tunang tercinta.
Makanan kat sini ala masakan Kelate...cam rase dok kelate plak.
Aku call dl tuk wat reservation...tkut xde tmpt plak kalau g lambat.
Harga makanan kat cni bergantung pada menu yg dipilih...mmg berbaloila kalau byr mahal ckit sbb mmg sedap & kena dgn selera saya.
Tmpt ni mmg saya akan recomend kat geng2 kuat mkn yg lain la.Pahni akan g lagi kot.  
Ni rating yg saya bg 



7th day Ramadhan 
Bukak pose kat umah Ateh (merangkap bakal kakak ipar)...bbuka bramai2 bsama ahli kuarga Mr.S yg lain.
Mmg sgt best sbb da lama xbukak pose dgn family sambil bkumpul ramai2...terubat gakla rindu nk bbuka dgn ma n abah n adik2.
Byk lauk yg dsediakan antranya tomyam, ikan, sambal & bubur caca + cempedak...sbnrnya byk lagi tp xlarat nk taip dah. Saya & Mr.S mkn sampai xlarat nk jalan.he3

Harga? (mestila free hoccay).
Ni rating yg saya bg  
Ada lg menu yg first time saya cuba iaitu nasi ambeng. Nasi ni kt kg saya mn ada, ni menu yg glamer bg masyarakat berketurunan jawa...kalau xclap, kalau slh sila betulkan k.
Nasi ambeng ni sesuai untuk di makan secara beramai2...bg saya harganya sgt berpatutan dan kena dgn selera saya...
Ni jgk makanan kegemaran Mr. S sanggup dia g carik sampai ke batang bjuntai semata2 nk bg aku rase nasik ni...terharu sgt (thanks so much abg, luv u muahss)...teruja btl dia bila dapat jamah nasik ni...
(abg ni ada darah jawa gak ke??...confuse aku...hikhikhik) 
Berapa bintang lak saya nk bg 


nasik ambeng

hari ke 8 - 10 Ramadhan aku bbuka kat umah je dgn kawan2 hari ni aku bbuka kat ofis & Mr.S da bayarkan tuk Potluck berbuka bersama2 colleagues...wajib g tu namanya.


ss: tgh bpk2 nk bbuka katne la plak pahni sbb thn ni je dpt merase mkn kt kdai...tahun dpn da bdua kena masak & makan kt umahla plak.

2 comments:

Ash Muhamad said...

Lepas neh...bleh bawak adik plak! hehehe

SSfatihah said...

mestila boleh...dtg je kl...dok umah kakak k...