Wednesday, 20 July 2011

Semalam & Hari ini

Ptg smlm dpt call dr kg katanya Mak Mr. S sakit dan dimasukkan ke hospital... so dia kena blk dgn tgesa2 n mybe amek cuti panjang...cian kat mak...sayang doakan mak abang cepat sembuh seperti biasa..sama2la kita mendoakan semoga mak Mr. S cepat sembuh k...Amin.

Setelah sekian lama xnaik public transport...selalunya aku g keje naek kete or moto...tp arini Mr. S xde...kete pn aku tggal kt umah Mr. S...dia x sempat nk antar kt aku...So nk djadikan cter aku naik bus rapid kl...Aku dengan selambanya masukkan wang kertas RM1 cam biasa...tp wang tu kuar semula dr mesin...sume org pelik tgok aku...pakcik bus tu suh org belakang tlg touchkn kad tuk aku, so aku kena byr blk kt dia...driver tu ckp kt aku "esok beli kad ya dik"...malunya aku, tatau nk letak kt mn muka neh....rupa2nya sekarang ni bus rapid da x pkai cash money lg da...hu3...aku kah yg ketinggalan @pn masa terlalu cpt blalu...aku rase br lg aku xnaek bus...br 1thn lbh je...moral of da story sediakn touch n go sblm hujan ko naik bus k...

Sesampai kat lrt aku terus pg beli kad tng kt kaunter...(sblm ni da beli tp hilang...sape suh ko ilangkan ;p...nyesal2)...xrugi pn kalu beli sbb leh guna tuk tol dsb...


ss: Rindu sgt kt Mr. S.



No comments: