Friday, 29 July 2011

Bos oh bos!!!

pic ehsan dari pakcik google

Kesian kat setengah org yg dpt bos yg sengal n kuat marah. Setiap hari ada je yg xkena dimata bos, buat betul kena marah apatah lg buat salah dah tentu2 kena marah. Apa saja yg dibuat tidak kene dimata bos yg juling. Hari2 keje menjeling org n tunjuk muka x puas hati. Hari2 dtg keje tahu ngamuk je dan yg paling kesian kat org yg tertentu, tempat utk dia luahkan persaan marah. Mmgla bos is always right tp kalu kat dalam jamban pn ko nk marah pe citer beb, kat situ tempat berak je wei. Nak marah pekerja xsalah tapi biarla bertempat hoccay.

Sepatutnya bos;
Berani dan jujur berkata, memberi respons positif kepada idea pekerja. Menghargai pekerja dengan tidak menjadikan mereka Punch Bag. Jangan curi idea pekerja dan mengamalkan komunikasi dua hala dan sentiasa menghargai pekerja.

Punch Bag pic ehsan dari pakcik google jgk



ss: Banyak berdoa agar Allah mengikhlaskan kerja kita, kerja kita berpahala dan diberkati serta halal, doa lembutkan hati bos dan dapat memenangi hati bos[bukan cara mengampu]. Ingat!! Bos tetap bos, kita ini kuli tetap kuli...kalu nak jadi bos jgk dalam mase terdekat kena ada company sendiri hoccay!!!...InsyaAllah.


2 comments:

Jari Pun Berkata said...

oh..bos awk gitu eik? hehe..nk print screen lekat kat meja boss awk!!! hahaha..tp time dia baik..ok kan.. tuh kisah time dia gila je kn..

meh doa sama2..smoga dia brubah!

Unknown said...

mmg betul...mangsa keadaan yg tgh melepas kat paublic mutual tu pun tersentak..tu bukan silap org lain, salah diag gak tak bace email. tup..tup..terkena balik si bos hitler ngan ayat pedih kuli tuuuu.." boss tak bace email ker? Bukan ker emial tu tuju kat bos bukan kat saya?" Balas boss yg takde hati perut tu berkat, " Oh!!! saya tak leh access email smlm, mintak forward kat saya balik?" Si kuli pun forwardkan email td pd si boss yg takde hati tp perut yg besar, lalu di CC kan pada AGM atas sebab nk bagi AGM tu tau pe sebenar yg terjadi. Morale of the story...kalau boss tu pakai Nokia 3310 mcm aku nie takpelah ckp tak leh access emial tp pakai BB kot!!!!Ape cer?!!!