Tuesday, 12 December 2017

Horseback Riding Session at Taman Tasek Titiwangsa

Assalamualaikum.

Hai semua.
This is unplanned activities. Cerita ni berlaku pada cuti Public Holiday lepas iaitu cuti Maulidur Rasul.

Lepas breakfast  roti canai dekat restoran Thaqwa Seri Gombak. Kitaorang tak tahu nak pergi mana. Rasa macam tak nak balik rumah lagi. Then tinggg keluar mentol kat kepala...Saya cakap kat encik suami jom pergi taman tasik titiwangsa. Alhamdulillah dia pun agree. Lama dah tak pergi sini.

So kami pun pusing la kawasan tasik tu dengan kereta. Belum decide nak turun lagi sebab cuaca pun agak panas sikit. So ronda punya ronda ternampak la satu tempat yang banyak kuda. Orang pun agak ramai jugakla. Maklumlah hari cuti kan. Mulanya saja bawak anak turun dari kereta untuk tengok kuda dari jauh je. Tapi eh macam ramai je budak2 naik kuda. Eh tak boleh jadi ni. Nak tengokla dari dekat. Perasaan ingin tahu tu tinggi.

Jalan dekat lagi then kat depan pintu masuk ada tulis fees masuk ya. Tak sangka tiket masuk untuk horse ride per round hanya seringgit sahaja. Rugi tau kalau lepaskan peluang. Tempat ni adalah di bawah seliaan DBKL.

So kita beli 2 tiket untuk 2 orang heroes ni bagi dorang rasa pengalaman naik kuda. Si abang tu dah pernah naik dulu masa kat Farm in the City tapi kat situ dalam Rm7 per round kalau tak silap. 

Adik nangis nak naik jugak. Tunggu besar sikit ya sayang.

 I know I know! her face looked so worried. biasa lah, first timer.
Amirul happy dapat naik kuda.

Abang suka yeayy. Nanti kita datang lagi ya.
Kalau tak tahu nak bawak anak pergi kemana cuti sekolah ni, brings your kids here.  But it's a good family activity nonetheless. Family time does not need to be expensive. 

Go have fun horseriding and have a nice holiday everyone!




Thanks reading.


Monday, 27 November 2017

Team Bulding at Semenyih EcoVenture Park

Assalamualaikum.

Hai semua. 
Dah plan ke cuti sekolah ni nak pergi ke mana. Kami belum cuti lagi, anak je yang dah start cuti so takde plan nak ke mana-mana pun setakat ni. Tapi akhir December In Sha Allah kot, tapi tak nak rancang lebih-lebih takut tak jadi. 

Yang ada anak sekolah rendah dan menengah mesti sibuk buat persiapan untuk sesi persekolahan tahun hadapan kan. Tak kurang juga bagi yang nak masuk ke tadika. Sibuk juga kan. Mcam saya sibuk cari tadika yang lain untuk anak saya. Tadika biasa-biasa pun takpe janji ada value. Kalau bayar memahal tapi takde output yang memuaskan pun tak boleh juga kan. Frust sungguh dengan tadika yang gah namanya tetapi bagi saya hanya mementingkan keuntungan sahaja. Regret sangat, mak bapak berhabisan keluarkan duit tapi result tak bagus. Bukannya nak expect anak terus masuk oxford tetapi at least something yang bagus untuk anak la kan. Nantilah kalau rajin kita share. 

Eh apa saya dah melalut ni. Sebenarnya kita nak cerita pasal last ada join team building dekat Semenyih. Sangat memenatkan dan tak sangka group kitaorg start paling lambat tapi berjaya habiskan game paling cepat, tapi tak menang pun. Disebabkan setipa check point ada kiraan mata dan satu check point kami gagal habiskan permainan dan rela di denda...hu3

Overall games best dan habis lencun berendam dalam kolam. Pada sebelah pagi ada sesi dengan Big Boss. Start pun dah agak lambat dalam pukul 1.45 ptg gtu so tak byk sgt xtvt lain yang boleh buat contohnya kayak, flying fox dan byk lagi kot. Cause time very limited sebab nak mengadap jammed utk balik petang nanti. 



Barisan juri terhangat menyengat ( Jamariah, Nor, Syifa dan Aisha)

Morning xtvt in group 'Design Thinking'. Muka terpaksa cover sebab sememeh sgt...hi3

Sebahagian daripada team. (Razi, Tarvin, Amira. Hazilah, Mas, Akma, Filzah, Kak Zah, Ziana, Sher, Hanim, Me and Aisha)

Makan tengahari. 


Bergambar tengah panas litlit. Before outdoor xtvt's.

Grey Team.Before game. Sume dah excited nampaknya.

After games. Semua dah kepenatan. Barisan trainer yang pakai t-shirt merah kat depan sekali.


Secara keseluruhannya semua orang enjoy dengan xtvt's yang disediakan. Semua bergerak dalam kumpulan dan Alhamdulillah takde yang injurt. Dan yang penting teamwork. Sekali sekala buat xtvt luar cenggini okla juga #maksuka..tapi kalau selalu ampun tak nak dah. Everyone looks so happy dan kepenatan sangat.


Korang tunjuk apa tu. Gasakla korang janji hepi lol.

Rate untuk games dan trainer yang ada di Semenyih EcoVenture Park saya bagi 

Tetapi untuk makanan tengahari agak mengecewakan, saya terkena hidangan ayam yang busuk dan variety of food serta rasa yang sangat pelik. 



Selesai semua xtvt dalam pukul 4.30 petang dan sesi penyampaian hadiah. Pukul 5.15 petang kami gerak balik. Esok nak keje weiii. Letih nak mamp...Napelah buat hari Selasa, tak paham lah saya. Nasibla i carpool kalau tak #matilamak nak drive jauh2 sambil layan roti dengan jammed..hu3.










Ok babai.



Jumpa lagi.